dimarts, 7 de novembre de 2006

Mals rotllos a la parella


Avui, a la primera trobada FEAC d'aquest any, hem tractat el tema de la parella a les edats dels nostres fills i filles.

Després de llegir un cas introductori hem compartit el perfil que pensàvem que ells i elles busquen a la seva parella. Després l'hem comparat amb les respostes d'uns nois i noies de 2n d'ESO a un Institut de Madrid. La veritat és que no han estat molt diferents de les nostres respostes, tot i que algunes realment sí que ens han cridat una mica l'atenció. Unes per molt atrevides i altres potser per massa sinceres...

A continuació hem recordat que les seves respostes són fruit dels agents socialitzadors que actuen sobre qualsevol de nosaltres des de ben petits: la família, l'escola, el grup d'iguals i els mitjans de comunicació. Ja hem vist que tots influeixen en els nostres fills i filles, com en nosaltres. I poden fer-ho, tots, en un sentit o un altre.

Finalment ens hem centrat en aquell agent des del que, com a pares, podem dir i sobretot fer la nostra. I hem recordat que moltes de les coses que esperàvem tenir en la nostra parella, molts comportaments, tenien a veure, en un sentit o altre, amb el que vam veure i viure amb els nostres propis pares i mares. I això ens ha fet caure que, tots i totes nosaltres, per als nostres fills, també som amb el que fem i el que no fem, un model d'allò que buscaran en la seva parella.

Per moltes campanyes que facin els mitjans, per molt que en parlem a l'escola, per moltes coses que escoltin a companys i companyes, els mals rotllos i les males relacions que puguin les podem començar a prevenir avui, quan la majoria dels nostres fills i filles encara no saben massa bé la parella que volen trobar. Com ens va passar a tots nosaltres, un dia trobaran algú, i segur que aquest algú tindrà part o molt d'allò que buscaven, però és ara feina nostra, i des de fa temps, ensenyar-los que el respecte, l'amor i la il·lusió de compartir uns dies, setmanes, mesos, anys o, per què no, tota una vida...