dimarts, 22 d’abril de 2008

Un temps molt familiar

A la sessió d'avui dimarts, parlarem del temps. Del temps familiar. Temps. Família. Ens sonarà.
Ja hem comentat molts cops que això de "no tenir temps" una de les falàcies (mentides) més grans. Temps en tenim. Cal pensar a què el dediquem. Una part no l'acabem de decidir nosaltres, i avui no el tractarem. Avui parlarem d'aquesta part del temps que sí podem gestionar, decidir, orientar i organitzar: el temps familiar.
Sí, i segur que no és fàcil. Però nosaltres, pares, mares, mestres, som com aquells que diuen que "ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible..." (una mica d'humor sempre ajuda...). Bé, de fet, tampoc ha de ser impossible -fixeu-vos que ja comencem a complir la segona part de la frase en cometes...-. Cada família gestiona el seu temps lliure: o com pot, o com vol. Parlarem a quin model ens hi assemblem a través del guiatge i els textos de Carme Thió i l'Anna Forés. Les seves paraules ens obren nous interrogants i ens ofereixen noves respostes.
D'altra banda podem també consultar l'entrevista de Catalunya Ràdio a la doctora Maria Jesús Comelles (cliqueu), sobre el tema a quina edat els fills poden fer vancances sols. Escoltar-la ens obre molt també el camp de visió. Per cert que en el mateix enllaç hi trobareu altres gravacions amb títols molt suggerents, ja veureu...
D'altra banda podeu mirar un interessant estudi de l'Institut d'Infància i Món Urbà -val la pena, de debò- sobre el temps que dediquem les famílies d'aquest país als nostres fills i filles i com s'organitza aquesta convivència. A més penseu que aquest organisme el tenim davant l'escola, al Campus Mundet.
I bé, com ja som a la fi aquest curs del FEAC, ens acomiadem de vosaltres agraint la vostra col·laboració i entusiasme fidel. Hem après, compartit, escoltat i crescut totes i tots. Gràcies!
Només resta que passeu unes bones vacances... en família, és clar!
Fins al curs vinent!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vull donar-vos les gràcies a tu i la Lourdes per aquests tres anys de compartir experiències i intentar aprendre una mica més sobre els nostres fills. Molts petons.

Mercè Júdez