diumenge, 7 de març de 2010

Tobada Youtube FEAC

Ens trobem al Jesús, Maria i Josep de Sant Andreu un grup de mares, pares i mestres integrants de grups FEAC de diversos centres per a veure les aplicacions d'aquestes tecnologies a les nostres sessions.
L'adreça fonamental és http://www.youtube.com/ En ella hi trobarem tots aquest vídeos interessants de compartir (cal seleccionar bé...). Tal com hem dit, si us registreu a la pàgina serà molt millor. Com a nom públic podeu posar el vostre o un pseudònim, en canvi l'adreça de correu ha de ser real, i no oblideu la contrasenya. En registrar-vos haureu després d'obrir el vostre correu i confirma que voleu obrir el compte.
Rercordeu que podeu afegir els videos que us agraden als vostres Favoritos, i també els podeu compartir enviant-los per correu, o fent-los públics a xarxes socials com facebook o tuenti.
Per penjar algun video a youtube cal clicar a Subir, a la part dreta de la pantalla. Per a baixar-vos algun vídeo per guardar-lo a l'ordinador, podeu fer servir alguna web com per exemple http://www.bajaryoutube.com/
Youtube és una eina que tenim al nostre servei i, com moltes altres, la farem bona amb un bon ús.
Tal com hem parlat, aquí teniu alguns vídeos interessants a compartir en alguna trobada FEAC (i evidentment... a casa).
No deixeu de veure la segona part...
Aquí hi teniu un que també fa pensar força sobre allò que podem arribar a conseguir... (i trenco una norma bàsica en la utilització de material d'aquest tipus provinent o no de youtube: no aclaparar la gent amb massa imatges, de manera que correspondrien evidentment a una altra sessió...)
Com també seria per a una altra sessió aquest darrer que comparteixo (aquesta és la filosofia youtube) amb vosaltres amb molt de gust.
Bé, desitjo que us hagi estat profitós. He après el vostre nom, si bé el millor ha estat sentir-vos. M'ha donat la impressió que a les vostres escoles respectives, ja sigui com a pares, mares o mestres, són afortunades de tenir persones com vosaltres, capaces de dedicar un diumenge a voler seguir fent les coses millor i a no perdre una qualitat que de petit tots tenim innata: voler aprendre i compartir.
Si cliqueu a Envia el teu comentari podeu deixar la vostra opinió i suggeriments sobre els vídeos, el youtube, la sessió, les aplicacions...
Moltes gràcies a tots i totes (encara us diria pel nom... hahaha!)
Pani

12 comentaris:

Marta ha dit...

Hola a tothom que estigui llegint aquest pensament:
abans de tot felicitar-te Pani pel teu ambient acollidor i proper en el taller d'avui. Cert és que m´he quedat una mica apenada al saber que ja s'havia acabat però en fi, poder siplement sentir el nom i compartir una estoneta simplement presentant-te un fred diumenge de març, ja és més que un triomf!!!! En fi sense més preàmbuls m'agradaria comentar el primer dels videos que has penjat. No puc deixar de dir-te que ha donat sentit a tota la jornada d'avui. Simplement no tinc paraules. Els meus pensaments s´han iniciat a la primera part transportant la meva imaginació al món dualista de la bona i la seva antagònica devastadora educació. I acte seguit he pensat en la LLIBERTAT. Com l'acceptació i el respecte per la singularietat d'un mateix i dels altres et fan ser lliure en una societat lliure. I com pot arribar a ser de nefasta i demoledora triar i potenciar el camí invers. Com pot congelar i endurir el cor de qualsevol, oblidant que tothom és diferent i que tothom, sense excepció, té les seves potencialitats com a ésser singular i únic. Malauradament en aquests canvis de transició social provocats per la immediatesa, la manca d'esforç, el consumisme i finalment l'indiviadulisme, ens trobem immersos en un període de crisis de valors, fins que pel bé de tot s'instaurin sòlidament i aniquili la ja denominada societat líquida, de la que tan encertadament ha parlat en Miquel àngel Prats. Per tant com a educadors que sóm tots, rememorant al Pare Agustí, no podem perdre de vista mai el missatge del vídeo del you tube. I en fi, com no sé si m'estic enrollant massa, i potser ja no esteu ni llegint això, m'acomiado!!!!!! gràcies per motivar a posar més benzina al motor que ens ha fet coincidir el dia d'avui i qui saps, atrapar-nos en actes reflexius dins aquest nou canal de socialització telemàtic!!!!! MARTA

Anònim ha dit...

Hola! No sé si és aqui que he de contestar, però jo provo. El video del circo de la mariposa, boníssim. Els altres no els he mirat encara. Però el de Mr Bean em diu que l'usuari l'ha esborrat. Tenia bona pinta. Si pots me'l passes.
Perdó no t'he dit qui sóc: de l'únic nom que no t'has en recordat (del taller del you tube), la Ma Dolors del Sagrat Cor.Si en algun moment necessito col·laboració per trobar algun vídeo determitat puc demanar-te ajut? El taller d'avui ha estat molt bé però massa curt, curtíssim.

Marta ha dit...

Hola, torno a ser la Marta!!!! (és que al presentar-me se m'ha oblidat dir-vos, que parlo molt jajaja)
en fi, després de veure la segona part del vídeo, he estat reflexionant al voltant d'un dels temes que més hem tractat a les trobades de FEAC al JMJ: la sobreprotecció. Un problema que la majoria de mestres de l'etapa d'educació infantil més comentem a l'hora del cafè. Com no deixar fer les coses per un mateix, triar, equivocar-te per tu sol, fa crèixer i madurar. Com tornem a aniquilar el potencial quan sobreprotegim i no deixem creixer. Posant un llençol opac que no ens deixa veure tot el que som capaços de fer i de ser. Salutacions MARTA

Pani ha dit...

Bé, dos a les dues matnineres que ja heu escrit abans de res agrair-vos que ho feu, doncs és una tria que significa deixar de fer altres coses. L'agraïment segueix sobretot amb les vostres aportacions.
Marta, realment em sembla que m'apuntaré a les reunions de FEAC que duus a terme, doncs les teves reflexions són molt interessants i fan rumiar força. Clar que, ben pensat, podem compartir-ho per aquí en forma de bloc i si tu o qualsevol altra persona hi vol participar, li donaré nivell d'administradora d'aquest bloc i ja està fet...
Ma Dolors, consolat que tampoc he recordat en marxar els noms d'en Pedro i en Ricard quan els he acomiadat... hahaha! I efectivament, és aquí.
El video de Mr. Bean que demanes el tornaré a posar si el trobo tan aviat com pugui. És d'una sessió que vam treballar com hauràs vist.
A totes dues gràcies per escriure en aquest vostre espai. A mi se m'ha fet molt curt i voldria haver passat més temps aprenent i compartint de i amb vosaltres. Millor potser així, per dues raons: la primera és que si hi ha ocasió, ja ens tornarem a veure. La segona, és que serà una bona pràctica seguir en contacte per aquí o per mail.
Hi ha molt a fer, molt a compartir.
Una forta abraçada

Pani ha dit...

Ma Dolors, el vídeo ja està ben enllaçat, tot i que en versió original, no l'he sabut trobar traduït o subtitulat. Tanmateix, s'entén prou bé mirant-lo...

Ramon ha dit...

Hola a tots
No tenia previst veure encara avui cap video però he de reconèixer que la profunda reflexió de la Marta m´ha incitat a veure les dos parts del circ de la papallona. Trobo que es un exemple molt ben dramatitzat sobre com pot arribar a ser de bó saber treure i explotar les potencialitats de cadascú i reforçar allò que tothom tingui de positiu per tal vegada arribar a ser encara millor, tot i deixant de banda aquelles mancances que també tots arrosseguem per la nostra singularitat. El missatge seria potenciar les habilitats en lloc de caure (o mantenir-nos) en la vall de les llàgrimes dels nostres defectes.
És clar que la sessió ha estat curta per imperatiu de l´horari, però ha estat molt amena (felicitats Pani) i proposo que es repeteixi en altra ocasió. Com a mínim pot haver despertat certa curiositat pel youtube més enllà de la imatge que en poguessim tenir de calaix de sastre de videos de gracietes diverses.
A reveure
Ramon

Ramon ha dit...

Hola altre cop
Una pregunta tècnica per si algú ho sap. Em surt un avís que diu que el dia 13 de març deixarà de funcionar-me bé el youtube, que podrè veure videos però que no podré fer servir algunes funcionalitats, i em proposa algunes actualitzacions, entre elles el Explorer 8.0 ( jo tinc el 6.0) Es cert ? En sabeu alguna cosa ?
Gràcies
Ramon

Pani ha dit...

Efectivament, Ramon, està molt bé això que remarques de "saber treure i explotar les potencialitats de cadascú i reforçar allò que tothom tingui de positiu per tal vegada arribar a ser encara millor, tot i deixant de banda aquelles mancances que també tots arrosseguem per la nostra singularitat."
Les teves paraules, les de la Marta, la M. Dolors i les de les properes companyes i companys que hi vulguin dir la seva són un bon exemple de com youtube, ben utilitzat, pot enriquir no només les nostres trobades, sinó també les nostres reflexions i pensaments.
Ostres, quin grup més potent!!!
Gràcies!

Pani ha dit...

Sobre la teva pregunta tècnica, que escrivies alhora que jo també escrivia i no he vist fins ara, doncs té a veure més amb el navegador que fas servir que no amb youtube. M'explico.
Hi ha diversos navegadors per veure pàgines web a internet: explorer, safari, opera, firefox... Aquest avís el que vol dir, si ningú no em diu el contrari, és que cal que actualitzis el navegador que fas servir a una nova versió. Depèn del navegador serà una versió o una altra, i es pot actualitzar a vegades buscant en el menú superior del navegador la opció ACTUALITZAR, o d'altres cal buscar la seva pàgina web principal i buscar l'actualització.
En fi, una abraçada i bona nit, Ramon!

Cati ha dit...

Quina meravella el Circo de la Mariposa. És una pel·lícula? No n'havia sentit parlar mai. Quanta raó i emoció juntes. Crec que pot anar molt bé pel FEAC encara que és massa llarg! però ens faria adonar del molt que protegim els nens d'avui.

Pani ha dit...

Hola Cati!
Doncs si et serveix, avui mateix hem passat el video del Circ de la Papallona amb el nostre grup de 1r i 2n d'ESO per a tractar el tema de l'Autoestima. Ha donat força joc i com la sessió dura u na hora i mitja doncs... bé.
Pots veure en aquest mateix bloc part del que hem fet a la sessió d'avui.
Una abraçada i gràcies per ser-hi!

joaquin ha dit...

Buenas noches
Compartí el video con el grupo de 1-2 de ESO.Es un video emocionante
por que creo que toca casi todos los sentimientos que tienes cuando te enfrentas a un problema de autoestima .El problema puede ser propio o de un hijo y claro te puede tocar el papel del que no tiene brazos ni piernas o el del director del circo o los dos a vez.El mensaje del corto te aboca a pensar en positivo a valorar tus mejores cualidades pero hay algo que sobre todo me preocupa es como puedes descubrir esas cualidades en el caso del protagonista parece que es producto del azar (se cae al rio y descubre que sabe nadar) pero a la vez hay ese esfuerzo personal por cruzar el rio que provoca esa caida......Es un corto impresionate muchas gracias