mensaje

Actualitzat 17-11-18 # 2a Trobada - Dimarts, 27 de novembre de 2018

dimarts, 27 de gener de 2015

2a Trobada FEAC - 2 de desembre de 2014

La Lourdes Vilà comparteix amb nosaltres un molt bon resum del fet al grup.


II Xerrada FEAC desembre 2014

“Eduquem quan… ajudem a escollir”

El dimarts 16 de desembre  vam fer la segona xerrada d’aquest curs.
“És l’única manera d’estar a prop dels nostres fills per advertir-los dels riscos que es poden trobar
Aquí teniu el resum del text  “Ús i abús de les tecnologies” que la Generalitat publica com a guia per als pares i mares.
-          Feu un bon ús de les tecnologies; els joves imiten els membres de la família.
-          Eviteu que els vostres fills tinguin el televisor, la consola o l’ordinador a l’habitació. Instal·leu-los en un lloc comú de la casa.
-          Utilitzeu filtres i opcions de seguretat en el navegador per bloquejar espais web no desitjats.
-          Feu-los conscients de la necessitat de fer un ús racional del mòbil i poseu unes regles consensuades i clares.
-          Limiteu el consum de trucades i missatges de mòbils tot castigant, si cal, els excessos.
-          Vigileu que no juguin gaire estona amb videojocs, ordinador,… Un ús excessiu pot provocar que els vostres fills tinguin després problemes d’atenció que els dificultin un seguiment escolar adequat, aïllament social,…
-          Feu-los reflexionar obre quanta estona i en quins moments utilitzen les tecnologies.
-          Comenteu amb ells que és bo que facin altres activitats d’oci alternatiu, con esport, grups d’esplai, teatre, lectura,… D’aquesta manera, afavorireu les seves relacions socials i evitaran el sedentarisme.
-          Mireu la televisió amb ells per poder compartir valoracions i anàlisis sobre el programes, els missatges de la publicitat i per ajudar a despertar en ells els valors educatius i una capacitat crítica.
-          Apagueu el televisor a les hores dels àpats per fer d’aquest espai un moment de relació i conversa i establir-hi més vincles afectius amb ells.
-          Dediqueu alguna estona a compartir amb els vostres fills l’ús de les tecnologies; així veureu si s’adeqüen a la seva edat i maduresa.
-          Feu que els vostres fills us expliquin les aplicacions i usos didàctics d’Internet. D’aquesta manera els ajudareu a veure les possibilitats que en suposa l’ús, ja ue normalment tenen molts coneixements, però no en són prou conscients.
-          Recordeu-los que no han de donar o compartir les seves dades personals a Internet, ni apuntar-se a cap xarxa social sense el vostre consentiment i supervisió.
-          Feu-los entendre que no han de respondre mai missatges de desconeguts ni donar el seu nom complet, adreça, telèfon i altres dades.
-          Interesseu-vos per allò que consulten i alerteu-los dels riscos que pot suposar compartir documents, imatges, vídeos, àudios… amb persones desconegudes.
-          Feu que guardin en secret la contrasenya d’accés al correu i que no la donin a ningú (ni tan sols al seu millor amic o amiga)
-          Assessoreu els vostres fills en els videojocs que compren, els programes de televisió que veuen, les pàgines d’Internet que visiten, etc,.. Cal evitar els continguts que puguin influir negativament en la formació de la seva personalitat (violència, xenofòbia).
-          Feu els vostres fills conscients que el fet de molestar o ser molestats mitjançant la xarxa és una forma d’assetjament,tan o més greu que l’agressió directa. Aquesta agressió s’anomena ciberbulling. La capacitat de difusió el fa especialment perillós.

Podreu trobar els vídeos si busqueu :
-          El peligro de las redes sociales.
-          Redes sociales y privacidad
-          El poder de las redes sociales.
-          L’entrevista 3/24: la protección de dades a les xarxes socials.
-          Com t’impliques en l’educació digital dels teus fills i filles? Guia per a les famílies.

PROPERA TROBADA
27 de gener 2015

Gràcies per la vostra assistència


BONES FESTES