dilluns, 9 de maig de 2016

XARXES SOCIALS: NO PERDEM EL TREN


1830, George Stephenson va posar en servei el primer ferrocarril. Aquestes són algunes de les afirmacions que van exposar els metges del segle XIX alertant dels riscos per a la salut que oferia el ferrocarril:

  • La Gent podria morir asfixiada si viatjava a velocitats superiors a 32 quilòmetres per hora.
  • Importants metges com Freud, Oppenheim i Charcot van descriure que algun aspecte del ferrocarril ( la velocitat , el risc d'accident, la vibració, etc ... ) danyava la salut mental a l'observar a persones que desenvolupen fòbia o ansietat a aquest transport.
  • L'ésser humà no estava físicament preparat per suportar les velocitats del ferrocarril, ja que patia un trauma físic per l'acceleració i desacceleració causat per aquest mitjà de transport. Bé, no ens desviem gaire...

Bé, el que sí sembla clar és que avui dia és més senzill pujar a un tren que va per la via que a un altre de metafòric que pensem a vegades que ens pot fer descarrilar, no ja a nosaltres, sinó als alumnes, els vostres fills i filles.

Sense por, parlem-ne. Sobretot en allò que com a mares i pares, les primeres persones que eduquen, podeu fer. I potser no hi haurà prou amb aquesta trobada, però de ben segur ens ajudarà a clarificar algunes qüestions bàsiques adaptades tant per a qui té el fill o filla de parvulari (no tenen facebook, però comencen a aprendre a fer servir internet) fins a qui té algú que viu enganxat a un joc d'ordinador on xateja amb el seus "amics" virtuals, passant per qui té algú de 8 anys que va dient que les seves amigues i amics tenen Instagram i ella o ell... no. Són casos irreals, oi? O potser no.Les xarxes socials formen part de la vida de milions de persones. Els vostres fills i filles, alumnes de la nostra escola, no són aliens a aquest fenomenUna prèvia. El tren no causava els mals que se li atribuien, però les novetats fan por sovint. Bé més exactament el que fa por és el possible canvi. Contra la por informació i, sobretot, formació: diguem-li, clarament, Educació.
Parlant d'Educació... Família i Escola, Acció Compartida: FEAC.
Ens veiem dimarts.


Dieta Digital en Família

1 comentari:

Jordi Panisello ha dit...

Excuses per la publicació d'un primer esborrany amb el text mal confegit i alguna repetició. Coses de les xarxes (en aquest cas, xarxes blogueres amb presses...)