dimarts, 17 d’octubre de 2017

El món virtual d'un@ fill@ el 2017 (i el nostre!)

Avui a la primera trobada FEAC del curs hem parlat, tal com havíem anunciat del món d'un@ fill@ el 2017, un món on les Tecnologies de la Comunicació i la Informació (TIC), i més específicament les xarxes socials, hi són molt presents. 

Clar que el món que volíem descriure no és només d'un@ fill@ nostr@. També és el nostre món.

Fent servir la gamificació, hem triat aquest kahoot. Per molts, la majoria, ha estat el primer kahoot que feien. No serà l'últim. A través d'aquesta eina hem reflexionat força sobre les diferents xarxes socials, la seva indicidència, el seu ús, la seva presència. 


Hem pogut també veure algunes pistes sobre com educar aquest@ fill@ i també la part que ens correspon a nosaltres com a escola i, sobretot, com a família.

Aprofitant l'avinentesa hem vist com cal fer servir els sentits que cal en cada moment (si cal escoltar, no fem cas al que veiem per exemple: "mireu a la dreta", "mireu a l'esquerra"...). També hem parlat de la necessitat de ser honestos, i fins i tot de veure que ensenyant a un@ fill@ podem aprendre i millorar nosaltr@s mateix@s.

Molt interessants han estat totes les intervencions de mares (majoria habitual) i pares (presència menor però constant i també igualment molt valuosa). Són aquestes reflexions les que donen vida i sentit al que pretenem des del FEAC: establir ponts de comunicació, confiança i aprenentatge entre les persones que estimem els vostres fills i filles, els nostres alumnes.

Hi ha més per dir i ho podeu comentar: opinions, crítiques, idees, suggeriments... Seran tots benvinguts. Seran tots FEAC. Ens hem allargat més del que pensàvem amb el tema, esperem que hagi valgut la pena.

Moltes gràcies, un cop més. Hi confiem, és mutu. Sense por, amb informació.

5 comentaris:

Xavi Brugada ha dit...

Molt constructiva i amena la informaçió rebuda ahir a la reunio de la FEAC.
Graçies

Jordi Panisello ha dit...

A vosaltres, Xavi. Pensem que és amb l'intercanvi d'iedes amb vosaltres que val la pena allò que preparem i fem per aquests dimarts de FEAC.
Gràcies per comentar.

Hector Enrique Sanchez ha dit...

Hola Jordi, darte las gracias por la toda la información que nos diste ayer, era el primer día que asistía a una reunión del FEAC, me encanto animo a todos los padres a que asistan, para compartir conocimientos, experiencias.....

Un saludo y muchisimas gracias

Jordi Panisello ha dit...

Un placer, Héctor Enrique. El equipo FEAC intentamos satisfacer y ofrecer temas de interés común en beneficio de vuestras hijas e hijas, nuestros alumnos. En la próxima reunión disfrutarás en el grupo que estarás, y ellas y ellos contigo, seguro.

Gracias!

Jordi Panisello ha dit...

Com el que no vol la cosa comento que de la cincuentena de persones que van assistir ahir dimarts, hi havia molt pocs pares i més de 45 mares... de moment han escrit dos pares. Després del que vam parlar de xarxes socials, aposto que les mares compliran l'estadística de ser majoria en bona part d'elles. Aquest blog les espera (i les necessita tant com als pares).
De fet, ja vam dir que les reunions de pares no existeixen practicament a les escoles. Són reunions de mares on hi van alguns pares. És la realitat (personalment m'agrada parlar de reunions amb famílies).
Gràcies i sorry! (provoca educadament és divertit i tot...).