dilluns, 5 de febrer de 2018

El meu fill menja de tot

No, "El meu fill menja de tot", o "La meva filla menja de tot", no són en cap cas el títol d'una novel·la de ciència ficció. Hi ha notícies que en algun lloc, encara a determinar, hi ha nens i nenes, nois i noies, que mengen de tot i a tot arreu. No importa si són a casa, de visita, a l'escola, de cap de setmana o de vacances: es mengen tot el que hi ha al plat, els hi agradi més o menys.

Si el vostre fill o filla forma part d'aquesta ficció, i és tota una realitat... no dubteu a venir a la reunió d'aquest dimarts o a escriure en aquest bloc per a compartir el secret del vostre èxit.
Si el vostre fill o filla no s'identifica amb aquest rol, si busqueu estratègies, pistes, alternatives... o si realment sou persones convençudes que l'alimentació és fonamental, i més quan estem creixent, tampoc dubteu a venir: tenim un bon menú a compartir amb tots vosaltres. 

Una bona alimentació és la millor medecina. La frase no és gaire nova, de fet és d'un filòsof anomenat Hipòcrates (460-370 aC). Tot i que el nom del filòsof ha derivat en un substantiu pervers, és de notar el seu encert pel que fa a defensar que una bona alimentació és la millor medecina que podem prendre, i la que pot afavorir tenir una "mens sana i corpore sano".


En Francesc Torralba, pare de l'escola i del que hem gaudit en més d'una ocasió d'alguna de les seves coferències, ens dóna algunes indicacions per tal de viure la vida amb equilibri i sentit. 
  • "Vivim molt pendents del que diran els altres, i això és una forma d'alienació i de subjugació. Ens auto limitem les conductes i els missatges verbals, pensant molt quina rebuda tindran. I això porta censures. Ho veig fins i tot a l'àmbit universitari: quan una persona té un criteri que no és habitual, si no té audàcia, tendeix a amagar-se. Llavors, la minoria i la singularitat es dissolen. En podríem dir l'esclavitud del políticament correcte. És una presó i fa que busquem molt l'acceptació, el reconeixement i la veneració dels altres. Estem pendents d'encaixar en un patró. En el fons, preferim pertànyer al ramat, ser reconeguts, tenir l'escalfor i saber que som algú per als altres, que no apostar pel camí de la llibertat i de l'autenticitat, que sovint és solitari." (Font)
Hi ha qui afirma que som el que mengem. Potser podríem afegir que, si no vigilem, acabarem menjant-nos tot allò de bo que som. I no és poc.

Parlarem d'alimentació, d'hàbits, d'educació, de nosaltres, d'elles i d'ells: no serà poc.

Bon profit.