Missatge

Actualitzat 4-10-21 # 1r webinar - Dimecres 6 d'octubre 2021 a les 19 hores #

2014

Desembre 2014


II Xerrada FEAC desembre 2014

“Eduquem quan… ajudem a escollir”

El dimarts 16 de desembre  vam fer la segona xerrada d’aquest curs.
“És l’única manera d’estar a prop dels nostres fills per advertir-los dels riscos que es poden trobar
Aquí teniu el resum del text  “Ús i abús de les tecnologies” que la Generalitat publica com a guia per als pares i mares.
-          Feu un bon ús de les tecnologies; els joves imiten els membres de la família.
-          Eviteu que els vostres fills tinguin el televisor, la consola o l’ordinador a l’habitació. Instal·leu-los en un lloc comú de la casa.
-          Utilitzeu filtres i opcions de seguretat en el navegador per bloquejar espais web no desitjats.
-          Feu-los conscients de la necessitat de fer un ús racional del mòbil i poseu unes regles consensuades i clares.
-          Limiteu el consum de trucades i missatges de mòbils tot castigant, si cal, els excessos.
-          Vigileu que no juguin gaire estona amb videojocs, ordinador,… Un ús excessiu pot provocar que els vostres fills tinguin després problemes d’atenció que els dificultin un seguiment escolar adequat, aïllament social,…
-          Feu-los reflexionar obre quanta estona i en quins moments utilitzen les tecnologies.
-          Comenteu amb ells que és bo que facin altres activitats d’oci alternatiu, con esport, grups d’esplai, teatre, lectura,… D’aquesta manera, afavorireu les seves relacions socials i evitaran el sedentarisme.
-          Mireu la televisió amb ells per poder compartir valoracions i anàlisis sobre el programes, els missatges de la publicitat i per ajudar a despertar en ells els valors educatius i una capacitat crítica.
-          Apagueu el televisor a les hores dels àpats per fer d’aquest espai un moment de relació i conversa i establir-hi més vincles afectius amb ells.
-          Dediqueu alguna estona a compartir amb els vostres fills l’ús de les tecnologies; així veureu si s’adeqüen a la seva edat i maduresa.
-          Feu que els vostres fills us expliquin les aplicacions i usos didàctics d’Internet. D’aquesta manera els ajudareu a veure les possibilitats que en suposa l’ús, ja ue normalment tenen molts coneixements, però no en són prou conscients.
-          Recordeu-los que no han de donar o compartir les seves dades personals a Internet, ni apuntar-se a cap xarxa social sense el vostre consentiment i supervisió.
-          Feu-los entendre que no han de respondre mai missatges de desconeguts ni donar el seu nom complet, adreça, telèfon i altres dades.
-          Interesseu-vos per allò que consulten i alerteu-los dels riscos que pot suposar compartir documents, imatges, vídeos, àudios… amb persones desconegudes.
-          Feu que guardin en secret la contrasenya d’accés al correu i que no la donin a ningú (ni tan sols al seu millor amic o amiga)
-          Assessoreu els vostres fills en els videojocs que compren, els programes de televisió que veuen, les pàgines d’Internet que visiten, etc,.. Cal evitar els continguts que puguin influir negativament en la formació de la seva personalitat (violència, xenofòbia).
-          Feu els vostres fills conscients que el fet de molestar o ser molestats mitjançant la xarxa és una forma d’assetjament,tan o més greu que l’agressió directa. Aquesta agressió s’anomena ciberbulling. La capacitat de difusió el fa especialment perillós.

Podreu trobar els vídeos si busqueu :
-          El peligro de las redes sociales.
-          Redes sociales y privacidad
-          El poder de las redes sociales.
-          L’entrevista 3/24: la protección de dades a les xarxes socials.
-          Com t’impliques en l’educació digital dels teus fills i filles? Guia per a les famílies.

PROPERA TROBADA
27 de gener 2015

Gràcies per la vostra assistència


BONES FESTES


28 d'octubre de 2014

Fitxes d'autoestima i bon resum del grup de 1r i 2n d'ESO


Aquest dimarts 28 d'octubre de 2014 vam iniciar a la sala de video, tots plegats, la primera de les 5 reunions en que fem FEAC cada curs.
Ens van parlar de fitxes i de joc, tot i que en realitat parlàvem de l'autoestima i de la vida. Sembla que va ser prou interessant vista la implicació i la participació de les persones assistents.
Dinàmiques com la que vam compartir ens apropen els uns als altres a veure com, mestres i famílies, fem camí plegats en benefici dels seus fills, els nostres alumnes.
Quan sigui possible posarem per aquí el video del que, entre tothom, vam fer. De moment les fotos que podem veure ja són prou il·lustratives...
A destacar, i també es pot veure, com els alumnes i les alumnes de Batxillerat, els i les grans de la casa, al matí següent van trobar la pissarra amb els escrits que mares i pares havien deixat i, paraula, va ser un privilegi emocionant veure les seves cares i el seu interès per llegir-ho tot esperant que allò que deia allí... parlés d'elles i ells. I segur que més d'un paper hi parlava i s'hi sentien reconeguts i reconegudes.









Alumnes de Batxillerat al dia següent en van gaudir, i segur que abans algunes famílies al vespre i, ben segur, encara hi ha qui les reparteix encara. I que no s'aturi: aquest món necessita moltes fitxes més i els nostres alumnes, els vostres fills i filles, també!!!

Més tard vam anar al petit grup. Serveixi aquest resum amb molts apunts i idees recollides per una mare del FEAC, la Neus Vinolo Freixas (i esperem poder posar-ne més d'altres grups aviat!!!).

VULL QUE ESTIGUIS BÉ… PERQUÈ SÓC EL TEU AMIC

El dimart 28 d’octubre es va portar a terme la primera de les Xerradesde FamíliaAccióCompatida del curs 2014-2015. Xerrades que porten a terme Lourdes Vilà i Jordi Panisello.
La sala d’audiovisuals es va omplir per poder sentir en Jordi.
Després d’una bona rebuda per part dels professors, els pares i mares van llegir el butlletí, i vam aplaudir.
Vem parlar de:
-          Si els nostres fills actuarien semblant al text.
-          Es va parlar de la protección als amics, si es preocupen d’ells, són molt afectuosos,…
-          Els amics són més importants que els pares.
-          Disculpes viawasap (no verbal).
-          Fer-se gran és bo.
-          No deixem de negociar.
-          Negociar pot ser bo (treiem informació).
-          Expliquen coses però no diuen res de com es senten.
-          Ensenyar a explicar (explicar tu).
-          Donar temps (resposta inmediata).
-          Reflexionar.
-          El fill ha de saber que estemallà,…
Una jornada diferent, on l’alegria i les ganes de seguir compartint FEAC es van ferpresents en tot moment!
Aprofitem per donar-vos les gràcies a tots aquells que vauassistir i u convidem a tornar en les pròximes xerrades les quals sereu informats de les restes de sessions FEAC que es portaran a terme.
Gràcies a tots/es qui ho vauferposibleiendavant!

Tots junts fem…FEAC!!!"


Gràcies a tu Neus, i gràcies a totes les mares i pares que, plegats... fem FEAC!



29 d'abril 2014

VIURE SENSE POR

Avui, de diferents maneres, tots els grups del FEAC hem parlat de la por. La por a no ser estimat, a no tenir èxit, a no ser acceptat.
Les tres són molt humanes i tan naturals com socials.
En un dels grups hem vist aquest video que ben segur no ens ha deixat indiferents. Després de veure'l, hom es planteja que algunes pors, ens les podem estalviar, doncs l'èxit ens envolta en les persones que estimem i ens estimen i accepten com som, i això, també hem d'aprendre a acceptar-ho i aprendre-ho. Costa a vegades obrir els ulls a la felicitat que ens envolta, fins i tot en les situacions difícils.
Tot és possible, com ha dit en Jano, amb esforç, voluntat, ajuda i amor.
Bona setmana. Sense por.